Стало известно, чем чаще всего отравляются волыняне

Викликати отруєння можуть навіть погано помиті овочі

Стало известно, чем чаще всего отравляют…

Лікарі назвали основні причини літніх отруєнь волинян. Про це пише Depo.Львів з посиланням на ВІП.

За словами заступника головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Руслана Морочковського, влітку хворих набагато більше, ніж взимку. 

Причин харчових отруєнь влітку є декілька. Перш за все, це температура зберігання продуктів, які у спеку псуються набагато швидше.

"Вкрай небезпечними є молоко та м’ясо, куплені на ринках, які протягом дня смажаться на сонці. Викликати отруєння можуть погано або зовсім невимиті овочі, фрукти. Важливо також пам’ятати і про правильність поєднання їх із іншою іжею (точно не можна їсти огірків із молоком, адже це викличе бродіння кисломолочних бактерій і всім добре відомі наслідки)", – розповів Руслан Морочковський.

Розповів співрозмовник і про те, які симптоми характерні для отруєння і як лікуватися в таких випадках.

"Серед найбільш поширених – це блювота, діарея, зміна калової маси, зневоднення, інтоксикація організму та невелике підвищення температури. Лікуватися можна спробувати самостійно, вдома. Оскільки зневоднення організму велике, то потрібно багато пити рідини: мінеральна негазована вода, компот із сушених яблук, неміцний чай. Проте, якщо протягом двох–трьох днів симптоми не минають, варто викликати швидку", – наголосив лікар.

Щодо профілактики захворювання, то заходи його запобігання вкрай прості та звичні: мити руки перед їжею; ополіскувати фрукти й овочі, які вживатимуся сирими, кип’яченою водою; продукти, які швидко псуються, обов’язково зберігати в холодильнику; пити лише кип’ячену воду.

Раніше ми повідомляли, що луцький садочок, де масово отруїлися діти, знову працює.

Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Волынь

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme