Стало відомо, чим найчастіше труяться волиняни

Викликати отруєння можуть навіть погано помиті овочі

Стало відомо, чим найчастіше труяться во…

Лікарі назвали основні причини літніх отруєнь волинян. Про це пише Depo.Львів з посиланням на ВІП.

За словами заступника головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Руслана Морочковського, влітку хворих набагато більше, ніж взимку. 

Причин харчових отруєнь влітку є декілька. Перш за все, це температура зберігання продуктів, які у спеку псуються набагато швидше.

"Вкрай небезпечними є молоко та м’ясо, куплені на ринках, які протягом дня смажаться на сонці. Викликати отруєння можуть погано або зовсім невимиті овочі, фрукти. Важливо також пам’ятати і про правильність поєднання їх із іншою іжею (точно не можна їсти огірків із молоком, адже це викличе бродіння кисломолочних бактерій і всім добре відомі наслідки)", – розповів Руслан Морочковський.

Розповів співрозмовник і про те, які симптоми характерні для отруєння і як лікуватися в таких випадках.

"Серед найбільш поширених – це блювота, діарея, зміна калової маси, зневоднення, інтоксикація організму та невелике підвищення температури. Лікуватися можна спробувати самостійно, вдома. Оскільки зневоднення організму велике, то потрібно багато пити рідини: мінеральна негазована вода, компот із сушених яблук, неміцний чай. Проте, якщо протягом двох–трьох днів симптоми не минають, варто викликати швидку", – наголосив лікар.

Щодо профілактики захворювання, то заходи його запобігання вкрай прості та звичні: мити руки перед їжею; ополіскувати фрукти й овочі, які вживатимуся сирими, кип’яченою водою; продукти, які швидко псуються, обов’язково зберігати в холодильнику; пити лише кип’ячену воду.

Раніше ми повідомляли, що луцький садочок, де масово отруїлися діти, знову працює.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Волинь

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme